Teatru în Comunitate, o activitate susținută de Primăria Bistrița și ONG-ul “Noi Orizonturi”

În data de 2 mai 2023, în intervalul 9-12, am desfășurat activitatea Teatru în Comunitate, o activitate susținută de Primăria Bistrița și ONG-ul “Noi Orizonturi”.
Activitatea artistică s-a desfășurat în 5 locații din municipiu: zona Independenței, parcul din fața Primăriei Bistrița, pietonalul Liviu Rebreanu, parcul din fața Consiliului Județean BN și parcul municipal. Scopul acestui proiect al clubului Impact “Just Say Yes!” din cadrul Liceului de Muzică “Tudor Jarda”, Bistrița a fost promovarea culturii române și celebrarea anului Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu.
Elevii, în număr de 26, au interpretat scurte momente de teatru, concentrate pe mari personalități ale culturii universale, în special pe personalitatea lui Dimitrie Cantemir, alături de 3 momente muzicale pentru a celebra anul Ciprian Porumbescu, printre care și faimoasa piesă la vioară, “Balada”. Înainte de fiecare reprezentație, elevii au împărțit fluturași cu informații despre cele 2 personalități trecătorilor aflați în una dintre cele 5 locații.
A fost un proiect inedit, care a stârnit interes în rândul trecătorilor și multă implicare din partea elevilor și ne dorim, pe viitor, să îl continuăm cu alte activități artistice desfășurate în mijlocul comunității. Mulțumim pentru susținere Primăriei Bistrița și ONG-ului “Noi Orizonturi”.
Au consemnat prof. Alina Tomi și Roxana Costeanu

https://rasunetul.ro/dimitrie-cantemir-si-ciprian-porumbescu-celebrati-de-elevii-liceului-de-muzica-tudor-jarda-bistrita?fbclid=IwAR3OY3rViymqzNWmTv25bfi4g0nP3rnO54xka57Fd4WiW50WKG3fTCNKtyU

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *