Profilul pedagogic

”Docendo discimus (Învățând pe alții, învățăm și noi)”

  • Ești sociabilă, creativă, te exprimi cu mare ușurință, reziști în fața stresului și apreciezi munca în echipă ?
  • Vino la profilul PEDAGOGIC al Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”, Bistrița și studiază pentru a deveni învățător-educator !
  • Este singurul profil liceal care îți permite, prin atestatul și diploma de bacalaureat, inserția rapidă în piața muncii (învățământul public sau privat)!

 

    ”Nu cancelaria îți spune dacă ești un profesor bun sau nu. Copiii îți vor spune acest lucru. Ei au puterea aceasta de a spune „te iubesc!”, uneori părând că nici nu te bagă în seamă. (…) Uitați-vă la ei cât de rău le pare când i-ați prins că nu știu ceva. (…) Uneori vin și îți spun, parcă: „Iartă-mă că nu am știut decât de nota 10. Tu, ca profesor, ai merita să știu de nota 15.”

                       Părintele Constantin Necula

De ce să alegi profilul PEDAGOGIC?

Motivație moral- spirituală

Oamenii se simt atraşi spre profesia de învățător sau educatoare pentru că iubesc copiii sau pentru că le place să fie în compania lor. Să-i vadă cum progresează, devenind mai eficienţi în această lume. Cei care predau se dăruiesc altora. Predau cu speranţa că lumea va deveni mai bună!

Motivație financiară

Salariul de încadrare al unui debutant în învățământ este de 3905 ron. Program de lucru : 8-12.
Motivație de autorealizare
Lucrezi într-un mediu creativ (Nicio zi nu este la fel!), înveți lucruri noi zilnic, te menții tânăr și … ai 4 vacanțe/ an! 

Motivație profesională

Se oferă dublă specializare: atât de învățător (predare la clasele Pregătitoare- a IV-a), cât și de educatoare (grupele mică, mijlocie, mare). Absolvenții profilului Pedagogic pot profesa odată cu obținerea certificatului de competențe și a promovării examenului de bacalaureat. Este SINGURA specializare care permite intrarea pe piața muncii (învățământ public sau privat), încă de la 18/19 ani.
Dacă la absolvirea liceului, doriți urmarea cursurilor unei facultăți, curricula profilului Pedagogic asigură o vastă cultură generală. Prin numărul mare de ore de Limba și literatura română, Psihologie/ Pedagogie, Practică pedagogică, Franceză/ Engleză, etc. se realizează o formare umanistă care să asigure accesul la cele mai căutate facultăți din țară sau din străinătate: Psihologie, Pedagogie, Psihopedagogie specială, Limbi și Literaturi Străine, Studii europene, Științe politice, Administrative și ale Comunicării, Teatru și Televiziune, Drept, Academia de Poliție, etc.

Motivație cognitivă

Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Bistrița a avut o promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat, profil Pedagogic, de la înființare și o medie de 3 premii/ an la olimpiadele naționale de Pedagogie și Psihologie. Premiile obținute la olimpiadele naționale asigură intrarea fără examen la facultățile de profil, o bursă lunară, precum și un loc asigurat în căminul studențesc.

Practica pedagogică

Practica pedagogică se desfășoară 3 ore/ săptămână în clasele a IX-a și a X-a, și 4 ore/ săptămână în clasele a XI-a și a XII-a la umătoarele instituții de învățământ: Grădinița ”Căsuța cu povești”, Bistrița Școala Gimnazială nr. 1, Bistrița.

Alte informații:

Număr de locuri disponibile: 26 (24+2)
Intrarea se va realiza pe baza mediei obținute la Evaluarea națională 2021 și a probelor de admitere. Probele de admitere au loc în luna Mai 2021 și sunt notate cu Admis/ Respins :
Proba de aptitudini fizice (3 exerciții de influențare a aparatului locomotor, rezistență 600 m, 4 elemente de gimnastică)
Proba de aptitudini muzicale (intonarea unui cântec, reproducere ritmico-melodică)
Proba de aptitudini artistice (realizarea unei naturi statice cu 2 sau 3 obiecte date)
Interviu (recitarea unei poezii, lectură la prima vedere, participarea într-o conversație pe o temă dată).


PREGĂTIRILE SUNT GRATUITE ȘI SE DESFĂȘOARĂ ÎNCEPÂND CU LUNA MARTIE, 2021, DACĂ SCENARIILE PERMIT PREZENȚA FIZICĂ A ELEVILOR LA ȘCOALĂ!

Înscriere în vedea comunicării permanente, la: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrqOFTm45Ra_D0jry-w4m8mnm-M5eUBJCR4P2wmSagrmWVnw/viewform?fbclid=IwAR1G6Jxc2ycKiFsFycpjpO1KH4k2QTrbuexHrJDXqUOcVA65Ewrdc-cg11U