ziua internațională a comemorării victimelor Holocaustului

De ziua internațională a comemorării victimelor Holocaustului, 27.01.2022, clasa a X-a B a finalizat un proiect transdisciplinar început în noiembrie 2021, în care am descoperit Jurnalul Annei Frank și am încercat să fim Ambasadorii ei pentru o lume mai bună și mai sigură, am citit “Noaptea”, scrisă de laureatul premiului Nobel Elie Wiesel și am vizionat, în colaborare cu ONG-ul Bloc Zero, miniseria “Copiii Holocaustului”, în care 6 supraviețuitori ai atrocităților comise în timpul celui de-al doilea război mondial rememorează experiențele tragice din copilăria petrecută sub ocupația nazistă și impactul ulterior al acestor evenimente asupra vieților lor adulte.
Va prezentăm câteva impresii, poze și creații ale elevilor. Well done, XB!
Cu ocazia zilei Comemorării Victimelor Holocaustului,la ora de engleză, am ascultat poveștile unor supraviețuitori ai acelei perioade, care au fost transportați în lagăre de concentrare sau au fugit din tările lor natale și au început o altă viață, departe de familiile lor.
Acești supraviețuitori erau copii, prea mici pentru a înțelege ce se întâmplă atunci. Separați de familiile lor, aceștia au muncit din greu pentru a rămâne în viață și a-și reface viețile spulberate de un regim necruțător. Acum, la vărste de peste 80 de ani, aceștia au decis să continue să vorbească despre experiențele trăite, sperând să ajute la împiedicarea repetării trecutului.
Un alt evreu talentat, Elie Wiesel, un român din Sighet, care a scris „Noaptea”, o carte în care își povestește experiențele trăite în lagăr, este și el recunoscut pentru curajul și ambiția cu care vorbește despre problema credinței și a toleranței.
Oameni că aceștia sunt cei care vor ajuta noile generații să schimbe viitorul și corecteze greșelile făcute în istorie, prin încercarea de a ne face să conștientizăm faptul că ce s-a întâmplat în trecut se poate repeta și în viitor. (Daria Mureșan, XB)
Prezentarea video e abordarea creativă a elevei Alexandra Viman asupra romanului “Noaptea”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *