Vom putea organiza admitere la clasa de Muzică, IX, dar în schimb ni s-a tăiat clasa de profil Pedagogic IX

Dragi elevi, părinți, colegi si prieteni, ni s-a comunicat prin media, faptul că vom putea organiza admitere la clasa de Muzică, IX, dar în schimb ni s-a tăiat clasa de profil Pedagogic IX.
Considerăm și această decizie total greșită astfel că:
Consiliul de administrație al Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”, Bistrița a hotărât în ședința din 18.01.2021 să NU accepte tăierea clasei de Pedagogic (învățător-educator), IX, 2021-2022, din următoarele motive:

  1. Tăierea clasei de Pedagogic duce la DESFIINȚAREA LICEULUI, în 2 ani de zile efectivele scăzând sub 300 de elevi iar liceul își pierde personalitatea juridică (nu avem garanția că ne vom primi clasa înapoi în anul 2022);
  2. Promovabilitatea la examenul de bacalaureat al claselor de Pedagogic a fost de 100%, în toți anii de la înființare (Ce poate fi ”mai mult” decât maximum?);
  3. Cererea în populația absolvenților de VIII a fost, an de an, de aproximativ 3 candidați pe un loc, la acest profil venind elevi din tot județul;
  4. Conform studiului Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională invocat ca unul dintre criteriile tăierii claselor, profilul Pedagogic este pe locul 2 în opțiunile elevilor care doresc să urmeze un liceu vocațional.
  5. Sunt doar 2 clase de profil Pedagogic în județ iar liceul preferat în acest sens de absolvenții claselor VIII, conform aceluiași studiu, este Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, cu un procent de 29% (vor face naveta elevii din Bistrița în Năsăud, pentru a studia la acest profil?)
  6. Într-un fel resimte un liceu cu 5 sau 6 clase de IX tăierea unei clase, în alt fel resimte LMTJ tăierea uneia dintre cele 2 clase cu profiluri diferite (în fapt, fiind o tăiere de 50% ca număr de clase și 100% ca profil unic din acel liceu).
    Liceul de Muzică își dorește să rămână cu ambele clase de IX în oferta școlară pentru anul 2021-2022 și vă asigurăm că facem toate demersurile în acest sens!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *