Săptămâna Educației Globale

Săptămâna 15-21 noiembrie 2021 este dedicată Săptămânii Educației Globale, sub egida “Este lumea noastră, să acționăm împreună!”
Săptămâna a început cu activități pe teme juridice legate de drepturile copiilor (la clasa a VII-a), discriminare și violență (la clasa a XI-a A), ambele în parteneriat cu asociația clujeană SAIL.
În cadrul întâlnirii de luni, elevii clasei a VII-a au avut ocazia să citească câteva dintre drepturile fundamentale ale omului. Fiecare elev și-a ales un drept, care i s-a părut lui mai important. Deasemenea, li s-au prezentat instituțiile europene care se ocupă de drepturile omului.
La liceu a avut loc o sesiune interactivă pe tema discriminării și a violenței. Elevii au fost foarte interesați, răspunzând activ la sarcinile date de organizatori prin exemple concrete trăite chiar de aceștia sau văzute în mediul din care fac parte, impactul fiind unul pozitiv.
Alte clase de liceu au participat, încă de luna trecută, la întâlniri online cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. În 16 noiembrie, 3 clase (IXB, XA, XB) au discutat pe tema traficului de persoane.
Materialul a fost foarte bine structurat și e un lucru pozitiv că există astfel de campanii de conștientizare a pericolelor la care se expun, mai ales prin rețelele de socializare. Întâlnirea a încurajat dialogul cu elevii, prezentându-le modalitățile prin care traficanții reușesc să câștige încrederea victimelor.
Responsabili de activități au fost diriginții: Roxana Redl, Alina Tomi, Iulia Ani, Nicoleta Horvat, Roxana Costeanu, Bianca Vasile, Ina Hofnăr, Manuela Filichi.
În zilele ce urmează și alte clase vor participa la cele două tipuri de activități.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *