Prima întâlnire din proiectul “Știința artelor și Arta științelor ” desfășurat în colaborare cu Colegiul Național “Andrei Mureșanu”

Astăzi, la Complexul Muzeal s-a desfășurat prima întâlnire din proiectul “Știința artelor și Arta științelor ” desfășurat în colaborare cu Colegiul Național “Andrei Mureșanu”. Prin coordonarea dnelor prof. Ana-Maria Dragonici și Oltița Curtuiuș, elevii au călătorit în lumea fascinantă a Alchimiei, Medicinei, Fizicii, Chimiei, Instrumentelor muzicale, Istoriei Muzicii, Muzicii, Teatrului din Antichitate și Evul mediu. Au fost momente de excepție susținute de prezentări, machiaje, costume, interpretări muzicale, dans, lumini.

Toată lumea a auzit despre Pitagora și teorema sa (suma pătratelor catetelor= pătratul ipotenuzei), dar nu toată lumea știe că a avut descoperiri și în muzică. Armonia muzicală în învățăturile lui Pitagora este un model de armonie universală, care constă în note – diverse aspecte ale Universului. Se credea că Pitagora a auzit muzica sferelor- anumite vibrații sonore care proveneau din stele și planete și se împleteau împreună în armonie divină – Mnemosyn. De asemenea, Pitagora și studenții săi au folosit anumite cântece și sunete de lire pentru a-și liniști mintea sau pentru a se vindeca de anumite boli. Fizica, chimia, biologia, muzica și alte științe au fost cândva un Întreg.

https://www.facebook.com/LiceulTudorJarda/posts/pfbid02vAcY1kCnE5WhY78AB3MtZw1ZxE7qvyArF6fztVAai38iCTR6GrRmfiJFqNEzVo73l

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *