Orientare școlară și profesională

Elevii claselor a XI-a A si a XII-a A au participat vineri, 12.11.2021, la întâlnirile de prezentare ale specializărilor Facultății Teoretice din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. S-a discutat despre cum este să fii student al ANMGD și ce reprezintă muzicologia, compoziția muzicală sau dirijatul.
Elevii au avut onoarea de a invata lucruri noi de la asis. univ. dr. Ciprian Nicola, la cursul de dirijat.
La cel de compozitie, conf. univ. dr. Șerban Marcu a fost cel care i-a introdus in lumea compozitiei muzicale, unde elevul Dragu Eduard-Salagean a interpretat, la pian si a compus un scurt fragment muzical, fiind foarte apreciat.
La cursul de muzicologie, lect. univ. dr Tatiana Oltean a facut o prezentare generala a Academiei Nationale de muzica “Gheorghe Dima”, evidentiind toate specializarile, optionalele si modulele existente in cadrul Academiei, dar si ce inseamna muzicologia, cu ce se ocupa si ce pot invata in cadrul acestei specializari.
Activitatea complexa a fost pe placul elevilor, acestia fiind implicati activ, alaturi de prof diriginti Horvat Nicoleta si Redl Roxana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *