Eroul meu

”Cuvintele au o putere magică. Ele pot aduce fericirea cea mai mare sau disperarea cea mai profundă. (…) La începuturi, cuvintele și magia erau același lucru.” Așa a apărut ”terapia vorbită” sau Psihanaliza.
Puțini știu despre controversatul Sigmund Schlomo Freud că este evreu ceh de origine, a fost nominalizat de 13 ori la premiile Nobel pentru literatură și medicină și este printre puținii al căror nume a fost folosit pentru a denumi un crater de pe Lună.
Estera Semerean din clasa a X-a B, profil Pedagogic, a ales ca Eroul ei să fie ”tatăl psihanalizei”, așa cum este denumit, de cele mai multe ori, Freud.
Ea a reprezentat moștenirea pe care acesta a lăsat-o omenirii printr-o fotografie, în care apar elemente definitorii ale operei lui Freud: analiza viselor și inconștientul (suprapunerea de imagini), roșul- culoarea canapelei de terapie, gustul său pentru colecție (cartea), pasiunea sa pentru animale.
O felicităm și așteptăm alți Eroi, poate ai vieții de zi cu zi, nu neapărat celebri, în proiectul interdisciplinar care va dura până în iunie 2022!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *